Kako smo kreirali projekat koji pomaže deci da budu bezbedna na internetu?

Blog - Beograd, 17 April 2019

Tokom prethodne godine FCB Afirma je učestvovala u izradi projekta „Bezbedan internet za celu porodicu” koji je UNICEF kreirao u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Užičkim centrom za prava deteta, a uz podršku kompanije Telenor.

Projekat je bio izazovan i inspirativan za naš kreativni tim. Značaj ovog projekta naveo nas je da uposlimo svoju maštu i pošaljemo važnu poruku deci koja tek ulaze u digitalni svet, ali i njihovim roditeljima/starateljima i vaspitačima/učiteljima.

Uz korisne sugestije klijenta i zahvaljujući našoj akauntkinji Ireni uvek otvorenoj za posredovanje (i obuzdavanje kreativnog zanosa), naši kreativci su bili u mogućnosti da ujedine svoje ideje i najmlađim korisnicima interneta pokažu zašto je ključno da sa oprezom pristupaju internet sadržajima.

Posebno su upečatljiva dizajnerska rešenja našeg tima, koja su deci na slikovit način predstavila temeljne ideje projekta.

Saradnja sa UNICEF timom i ostalim učesnicima na projektu bila je od ključne važnosti, jer su konstruktivne sugestije na najbolji način omogućile da se ideje našeg tima povežu u zaokruženu celinu.

 

A šta su rekli naši kreativci koji su učestvovali u projektu?

 

Naš digitalni dizajner i iskusni ilustrator, Rastko, istakao je da mu je projekat bio zanimljiv jer se retko pruža prilika za dizajniranje likova koji zadovoljavaju vizuelne standarde fokus grupa sačinjenih od dece uzrasta do 10 godina, a da se potom izmene unose u skladu sa njihovim reakcijama.

Kreativni direktor Ivan naglasio je da je najveći izazov bio pronaći vizuelno rešenje i ton komunikacije koji je prihvatljiv i deci i roditeljima, a tokom kreacije ispoštovati zadate okvire i uključiti brojne predviđene elemente. Pored toga, bilo je važno ovu kompleksnu temu predstaviti na jednostavan i razumljiv način.

Kopirajterka Natalija se složila i podsetila na to da smo tokom ovog procesa često odustajali od pojedinih nama zanimljivih rešenja kako bismo postigli željenu jasnost, koja je kod ovakvog projekta osnovni cilj.

 

Verujemo da smo u ovome i uspeli, a video sadržaje pogledajte ovde.

Cara Dušana 42,
11000 Beograd,
Srbija

Kontakt:
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram